Waarom

Het is bijna onmogelijk om een krant open te slaan en niets over projecten te lezen. Meer en meer uitdagingen worden uitgevoerd in deze tijdelijke organisaties. In 2027 zal er wereldwijde een vraag zijn naar 90 miljoen projectmanagers om deze projecten te leiden. Aanhoudende ontwikkeling van projectmanagers is daarom niet alleen slim maar ook lucratief.

Wat

 
Cijfers in verschillende sectoren wijzen uit dat projecten vaker niet dan wel het beoogde resultaat behalen. Bij 45% van de IT projecten en 65% van projecten in de energie sector worden de kosten overschreden. En 8 van de 10 innovatie projecten wordt een mislukking genoemd. 'Hoe kan dit?' is het startpunt van het onderzoek.
Er zijn meerdere factoren te benoemen die invloed uitoefenen op het behalen van de projectdoelen. Bijvoorbeeld, sluit de gekozen projectmethode aan bij de richting van het  project? Zijn de projectdoelen helder geformuleerd en wordt hierop gestuurd? De kennis, kunde en commitment van de projectmanager is er ook een. Dit laatste is de focus van The People Factor.
Sinds 2016 vindt The People Factor steeds meer bewijs voor het effect van een gebalanceerde aanpak tussen mensgerichte en projectmatige focus in projecten. Projectmanagers die deze aanpak toepassen bereiken eerder de projectdoelen en hebben dus meer invloed op het uiteindelijke projectresultaat. Dit betekend concreet dat de ontwikkeling van sociaal gedrag, flexibiliteit en bijvoorbeeld omgaan met cultuur verschillen net zo belangrijk zijn als het bewaken van een planning en budget.

Hoe

 
Van elkaar leren door kennis te delen en samen te werken is de meest effectieve manier om het vak project-management te bevorderen. The People Factor draagt hieraan bij in de vorm van on- en offline inspiratiesessies en workshops. Bekijk de korte film met een greep uit het werk van Sonja.

Koop het boek!

En mis ook niet het eerste boek van The People Factor, waarin de inzichten van de eerste fase van het onderzoek gebundeld zijn. Je vindt er verhalen van projectmanagers die wereldwijd aan verschillende uitdagingen werken.
Dit is wat enkele lezers over het boek zeggen:
  • 'Het boek pakt me vanaf de eerste bladzijde!' Daan van der Hoeven, Sr. projectmanager
  • 'Het geheime wapen wat ik gebruik voor projectsucces is eindelijk vertaald en opgeschreven.' Jeffry Turfboer, Sr. projectmanager
  • 'Sonja omschrijft exact waar in projecten dingen fout gaan en hoe dit verbeterd kan worden. Aanrader!' Karin Parmentier, HR professional
  • 'The People Factor offers everything a manager or team leader needs to turn projects into successful outcomes.' Christo Nel, docent Stellenbosch Universiteit Zuid-Afrika